Zo benut je de garage optimaal

Zo benut je de garage optimaal

Hoewel veel mensen in eerste instantie denken dat ze de garage alleen voor het stallen van spullen kunnen gebruiken of voor het stallen van de auto, kun je nog veel meer met deze ruimte doen. In dit artikel geven we daar een tweetal voorbeelden van, lees dus snel verder!

De garage als hobbyruimte

Zeker wanneer je hobby’s beoefent waarbij je bijvoorbeeld hout moet zagen of andere arbeidsintensieve werkzaamheden moet verrichten, is de garage de ideale plek om dat doen. De vloer is immers van beton, waardoor je niet bang te zijn om de vloer te beschadigen en bovendien hebben je medebewoners minder last van de herrie die je maakt.

Wanneer je ervoor kiest om de garage als hobbyruimte te gaan gebruiken is het van belang dat je goed nadenkt over met wat voor soort garagedeur je de garage wilt afsluiten. Stel dat je regelmatig uren staat te zagen om nieuwe meubelen te maken. In dat geval is het prettig als je dan een geïsoleerde garagedeur hebt, zodat je geen last hebt van vervelende tocht en kou. Natuurlijk is het wel van belang dat je naast dat je een geïsoleerde garagedeur aanschaft, ook de muren en het plafond goed isoleert om voor een comfortabel hobbyklimaat te zorgen.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor wat betreft geïsoleerde garagedeuren? Kijk dan eens op de website van de garagedeur specialist uit Moordrecht. Hier vind je onder andere geïsoleerde roldeuren. Een roldeur is ideaal als je de ruimte van de garage optimaal wil benutten. De panelen waaruit de deur is opgebouwd worden bij dit type deur namelijk verticaal opgerold, waardoor je ook het plafond kunt gebruiken om bijvoorbeeld lange planken of andere materialen op te slaan. Enthousiast geworden? Bekijk dan het gehele aanbod van roldeuren.

Roldeur voor je garage
Garage als hobbyruimte gebruiken

De garage als extra woonruimte gebruiken

Wanneer je de garage niet voor een specifiek doel wilt gebruiken, dan kun je ervoor kiezen om de garageruimte als extra woonruimte te gaan gebruiken. Zeker als je garage met je keuken of je woonkamer verbonden is, kun je door de muren te slopen (let op dat je geen draagmuren gesloopt!) je woonruimte aanzienlijk vergroten. Om ervoor te zorgen dat de garage ook echt als een woonruimte gaat aanvoelen, is het van belang dat je de garagedeur weggehaald en daarvoor in de plaats een muur bouwt. Vergeet niet om ramen in de muur te bouwen, anders wordt het wel een erg donkere bedoeling in je nieuwe woonruimte!

Met je nieuwe woonruimte kun je alle kanten op voor wat betreft de inrichting. Maar om je inspiratie te geven: maak er een relaxte loungehoek van! Bij een dergelijke inrichting horen natuurlijk comfortabele luierstoelen. Inspiratie opdoen voor dit soort stoelen? Bekijk hier ons aanbod.