Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

De meeste mensen richtten hun slaapkamer als volgt in: ze zetten een bed, kledingkast en eventueel nachtkastjes neer en dat is het dan. In principe zijn dit ook de basisonderdelen die niet mogen ontbreken. Maar per onderdeel zijn er een aantal aandachtspunten, waardoor je meer plezier aan je aankopen beleeft. In dit artikel bespreken we een aantal van deze aandachtspunten.

De kledingkast

Vaak neemt de kledingkast veel ruimte in beslag in de slaapkamer. Daarom is het zonde als je je kledingkast niet optimaal benut. Allereerst is het aan te raden om spiegels op de deuren van de kledingkast te monteren of voor kastdeuren te kiezen waarin de spiegels al zijn verwerkt. Zo zie je direct of de kledingstukken die je hebt uitgekozen goed bij elkaar passen.

Ook is het aan te raden om verlichting op de kastedeuren te monteren. Zeker in de winter kan het in huis soms wat donkerder zijn, waardoor je wat extra licht goed kunt gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om stil te staan bij de indeling van je kledingkast. Zo zijn er bijvoorbeeld kasten waar vooral planken in zijn verwerkt, waarop je opgevouwen kleding kunt leggen. Maar stel dat je een kantoorbaan hebt, dan draag je waarschijnlijk vaak bloesjes en misschien zelfs een pak. Dergelijke kleding kreukt minder snel als je het kunt ophangen. Kortom, kijk naar welk type kleding je draagt en zorg dat de indeling van je kledingkast daarop aansluit.

De gordijnen

Voor wat betreft de gordijnen je slaapkamer kun je het beste voor verduisterende gordijnen kiezen. Over het algemeen slapen mensen namelijk beter als een slaapkamer volledig verduisterd is. Zeker als er vlakbij de slaapkamer een lantaarnpaal staat, zijn verduisterende gordijnen een absolute must.

Het bed

In de slaapkamer is het bed meestal het meubelstuk dat de meeste aandacht naar zich toe trekt. Zeker wanneer je in een kleinere slaapkamer hebt, zijn boxsprings (zie hier een voorbeeld: https://www.engering.nl/boxspring-den-haag) daardoor niet echt geschikt. Dit soort bedden zijn immers vrij fors, waardoor ze teveel ruimte en aandacht opeisen. Kortom, let naast het slaapcomfort van een bed ook op de omvang van het bed in verhouding tot de grootte van de slaapkamer. Een ander aandachtspunt, vormt de kleur van het bed. Met name bij boxsprings heb je enorm veel vrijheid om de kleuren en de stoffering van het bed zelf uit te kiezen.

Het gebruik van vloerkleden in de slaapkamer

Zeker wanneer je in de winter uit bed stad, kan de vloer koud aanvoelen. Dat is natuurlijk niet prettig als je net wakker bent. Daarom is het comfortabel om naast het bed een vloerkleed neer te leggen, zodat je voeten op een lekker warm dekentje terechtkomen als je uit bed stapt.

Verschillende soorten stijlen van inrichting

Los van de tips in dit artikel, zijn er binnen de wereld van het slaapkamerinterieur enorm veel stijlen die je kunt aanhouden bij de inrichting van de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavische inrichting. Google maar eens op het internet rond, je zult talloze vormen van inspiratie tegengekomen!