Dit zijn de slaapkamertrends van 2019

Dit zijn de slaapkamertrends van 2019

Hoewel 2019 al over de helft is, kan het nooit kwaad om te kijken naar interieurtrends voor dit jaar. Trends die we dit jaar zien, zien we daarnaast vaak ook nog het jaar erop.

 

Hoewel 2019 al over de helft is, kan het nooit kwaad om te kijken naar interieurtrends voor dit jaar. Trends die we dit jaar zien, zien we daarnaast vaak ook nog het jaar erop. Tel daarbij op dat Nederlanders zijn massaal aan het klussen zijn geslagen, omdat ze zelf fijner willen wonen, omdat ze uiteindelijk hun huis willen verkopen of omdat ze toe zijn aan iets anders, en je hebt een hele goede reden om meer te weten te komen over de slaapkamertrends van 2019. In dit artikel hebben we de belangrijkste trends voor je slaapkamer op een rij gezet.

 

Natuurlijke uitstraling is belangrijk

Net als bij de eetkamertrends voor 2019 zien we in de slaapkamer veel natuurlijke tinten en materialen terug. Duurzaamheid staat vandaag de dag namelijk niet alleen meer bij veel bedrijven hoog in het vaandel: ook consumenten vinden het steeds belangrijker om groener te leven. Dat groen willen we, net als in 2018, terug in huis zien! Voeg bijvoorbeeld veel rotan en riet toe in de ruimte en ga ook dit jaar voor een urban jungle. Planten geven je niet alleen het gevoel van buiten zijn, ze zorgen ook voor de nodige zuurstof in je slaapkamer.

 

Voeg goud toe aan je interieur

Wat we pas echt in dit jaar zien, is het gebruik van goud in de slaapkamer. Het leuke van deze opvallende en warme kleur is dat het heel mooi aansluit bij natuurlijke kleuren zoals beige, mosgroen en terracotta, iets wat veel mensen in eerste instantie niet verwachten. De stof fluweel is een trend van 2018 die we ook in 2019 in de slaapkamer en op andere plekken in het huis zien. Denk bijvoorbeeld aan een fluwelen fauteuil of een kleinere stoel in een natuurlijke kleur met gouden kussens. Stijlvol, semi-natuurlijk en hip. Voordelige trendy stoelen shop je tegenwoordig bijvoorbeeld gewoon online bij Leen Bakker!

 

Paarse tinten in de slaapkamer

Tot slot nog een kleurentrend waar we echt niet meer omheen kunnen: het paarse kleurenpalet. Je houdt ervan of je bent er toch niet zo dol op, feit is wel dat het onmisbaar is in de slaapkamer tegenwoordig. Ook in de rest van je woning kun je met een gerust hart paarse tinten toevoegen. Combineer licht- en donkerpaars met elkaar om op die manier een variatie van kleuren in de ruimte te hebben. Andere kleuren waarmee je paars goed kunt combineren zijn roze, donkerblauw en rood. Oudroze is bijvoorbeeld een prachtige kleur in combinatie met lila of juist donkerpaars.