Dit zijn de eetkamertrends voor 2019

Dit zijn de eetkamertrends voor 2019

Ben je bezig met een verbouwing? Dan is dit het moment om de eetkamer bij de tijd te maken.

Sommige meubels in de eetkamer zijn al wellicht verouderd. In dit artikel worden de meubeltrends van 2019 besproken. Zorg dat je je spullen wel makkelijk kan vervoeren. Gaat dat maar lastig? Je kan ook een verhuislift huren!

Cirkelvormige items

Tegenwoordig is het interieur steeds meer cirkelvormig. Denk hierbij aan de tafels, stoelen en de lampen. De ronde vormen doorbreken de strakke lijnen. Zeker voor kleine woonruimtes bieden cirkelvormige items uitkomst. Voor grote cirkelvormige meubels is een verhuislift huren een optie om het toch in huis te krijgen.

Natuurlijke uitstraling

Duurzaamheid is natuurlijk een megatrend. Ook in de eetkamer zie je steeds meer natuurlijke interieur. Houten stoelen zorgen voor een warme uitstraling. Let ook op of het hout duurzaam is gekapt. Dit zie je aan het FSC-keurmerk.

Verder zie je steeds meer kamers in een tuin veranderen. Voorbeelden zijn een tropisch behang, huisdieren in huis en accessoires als palmen en dieren. Zo kan je naast de lamp ook een kamerplant ophangen. De bloemen aan tafel zijn tegenwoordig steeds kleurrijker. Zolang het maar geen ongedierte aantrekt!

We wonen op steeds minder vierkante meters. Hierdoor wordt iedere ruimte steeds meer benut. In de meubelboulevards zie je dan ook steeds vaker multifunctionele interieur terugkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van stoelen die zelf kan verbouwen. Door de kleine stoelen om te bouwen heb jij een toffe stoel!

Vul je wand mooi op

Verder zie je steeds meer dat een wand op een schilderij gaat lijken. De wand wordt volledig behangd met een mooi plaatje. Dit zal zeker een eye-catcher zijn!

Verder zie je ook steeds meer behang met reliëf. Dit zal even wennen zijn, want je creëert in een keer diepte in de ruimte.

Straal warmte uit

Nu heb je nog heel veel eetkamers die strak en grijs zijn opgezet. Op dit moment zijn het gebruik van veel kleuren in. Nu zie je in de showrooms veel meubels in honingkleur. In 2019 komen in de showrooms donkere warme tinten terug. Als je bijvoorbeeld eetstoelen hebt van deze kleur kan je dit goed combineren met lichtere interieur. Dit is dan ook echt een warme kleur! “Indian summer” zie je ook steeds meer terugkomen. De kleuren zijn modderbruin, wasabi groen en oudroze. Bij modderbruin geef je je kamer een antieke uitstraling!

De vele kleuren en warmte passen goed bij de eerder genoemde natuurlijke uitstraling. Planten en bloemen zie je dan ook steeds meer terugkomen aan de eettafel.

Zo heb je nu multifunctionele stoelen waarbij je die in je eigen vorm kan ombouwen. Deze elementen zijn makkelijk uit elkaar te halen.

Consistentie

In 2018 was het al populair, maar in 2019 zet het door: consistentie in de kleuren. Hiermee verf je bijvoorbeeld de wand in dezelfde kleur als de eetkamerstoelen. Dit geeft tevens een warm effect. Je laat hiermee zien dat je over je interieur hebt nagedacht!

Welke stoffen zijn in?

 

Zachte stoffen als fluweel komen steeds vaker voor. Fluweel wordt vaak gebruikt met licht- en donkerhout. Veel tafels in de woonkamer hebben kleine pootjes. 

Zo 2019

Kortom, er zijn verschillende manieren om je eetkamer meer bij de tijd te maken. De aanpassingen hoeven niet grootst te zijn. Een andere behang, zoals honingbruin of jungle-achtig, geeft de kamer direct een andere uitstraling. Voor zware objecten voorkom je door een verhuislift huren veel ongemak. Zo ben je er weer helemaal bij!