De voordelen van rotan stoelen

De voordelen van rotan stoelen

Wanneer je toe bent aan nieuwe stoelen, is het leuk om je uitgebreid te oriënteren op de mogelijkheden. Stoelen koop je als het goed is slechts een keer in de zoveel jaar, dus er zijn allerlei nieuwe trends op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe. Stoelen en andere meubelen van rotan worden daarbij helaas vaak over het hoofd gezien. Op zich niet zo vreemd, rieten meubelen zijn lang niet in iedere winkel verkrijgbaar. Toch zijn rotan stoelen het overwegen waard, we geven je in dit artikel een aantal redenen waarom dat zo is.

Zitcomfort

Een rotan stoel zit heel stevig, maar als je een zacht zitkussen op het riet legt, biedt het een prettige en comfortabele zit. Overigens is het sowieso aan te raden om altijd kussens in het zitvlak te leggen. Zo voorkom je enerzijds dat er vuil tussen het gevlochten riet kan komen en anderzijds blijf je daardoor niet achter een scherp randje hakken. Rotan is immers een natuurproduct, dus het kan voorkomen dat er een scherp randje op de stengels zit.

Sfeervolle uitstraling

Een rieten meubel geeft een warme en sfeervolle uitstraling aan je interieur. Het grote voordeel van rotan is dat de rietsoorten in diverse kleuren en soorten leverbaar zijn. Zo heb je onder andere riet met een neutrale kleur en gerookte uitvoeringen. Kortom, je kun alle kanten op met riet! Als je een goed beeld wilt krijgen van alle rietsoorten die geleverd kunnen worden, kijk dan op rotanblees.nl.

Lange levensduur

Meubelen van rotan gaan over het algemeen tientallen jaren mee. Daarbij is het van belang dat je ze niet buiten zet, want tegen weersinvloeden is het riet niet goed opgewassen. Het prettige aan de stoelen is dat als er een deel van de stoel vervangen moet worden, dat geen probleem is. Stoelenmatters hebben hun beroep ervan gemaakt om bijvoorbeeld de zitting of de rugleuning opnieuw te vlechten.

Doordat rotan stoelen de afgelopen jaren wat minder populair zijn geworden, is het aantal stoelenmatters ook afgenomen. Toch zijn er nog een aantal adressen overgebleven. Woon je in het westen van Nederland? Dan kun je bijvoorbeeld bij deze stoelenmatter in Noordwijk terecht voor reparaties.

Rieten stoelen voor in de tuin

Zoals gezegd zijn rotan meubelen niet geschikt om in de tuin te zetten. Daarom zijn de meeste tuinmeubelen van nep rotan (kunststof, ook wel wicker genoemd). Als je het interieur binnenshuis in de meubelen voor in de tuin wilt laten terugkomen, dan is nep rotan een prima keuze. Check wel even van tevoren of het materiaal geschikt is om altijd buiten te laten staan, of dat je het na gebruik moet opruimen. Dit kan per product namelijk verschillen.