De verschillende soorten ergonomische bureaustoelen

De verschillende soorten ergonomische bureaustoelen

De laatste jaren is het begrip ergonomie steeds meer centraal komen te staan binnen het kantoorleven. Het woord ‘ergonomie’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet). Ergonomie kan worden gedefinieerd als de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving, en heeft als doel om ervoor te zorgen dat de veiligheid en gezondheid van de werknemers wordt verzekerd. Zowel werkgevers als werknemers zien steeds vaker het belang in van een werkomgeving die niet alleen de productiviteit bevordert, maar ook de veiligheid en gezondheid van het personeel. Daarnaast zijn er ook verschillende instanties, zoals in Nederland bijvoorbeeld de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), die er op toezien dat elke werknemer binnen een bedrijf zijn of haar werkzaamheden kan verrichten in een werkomgeving die ergonomisch verantwoord is. De laatste jaren hebben ook steeds meer kantoorartikelen naast hun ‘gewone’ variant, een ‘ergonomisch verantwoorde’ variant erbij gekregen. Denk maar aan speciale computermuizen tegen RSI, of ergonomische kantoormeubelen die op allerlei manieren kunnen worden versteld. Ook wij van Stoelenvinden.nl vinden ergonomie op de werkvloer een belangrijke zaak. In dit artikel proberen we u een globaal idee te geven van de verschillende soorten ergonomische bureaustoelen die er tegenwoordig te vinden zijn, door drie ergonomische bureaustoel types van onze collectie voor u uit te lichten.

Beliani bureaustoel ERGO

Allereerst onze bureaustoel ERGO van Beliani. De bureaustoel ERGO overtuigt door zijn zachte, zwarte stof en de aangename en ergonomische vorm van de rugleuning. De armleuningen zijn op een hoogte van 64 tot 72 cm op de hoogte van de tafel in te stellen. Met de diepte van 47 cm en een breedte van 50 cm is de zit van de bureaustoel ideaal en ook voor brede personen uiterst aangenaam. De rugleuning is 52 cm hoog en 45 cm breed. Hierdoor is de stoel niet te aanwezig in de ruimte en biedt hij toch een brede en aangename rugleuning. De plastic wieltjes van de bureaustoel zijn zowel voor harde als zachte vloeren geschikt.

Bondy Living Razia Bureaustoel

Deze design bureaustoel ondersteunt ieder deel van uw lichaam waardoor u altijd de perfecte zithouding aanneemt tijdens uw werk of studie. De Bureaustoel Razia is voorzien van een flexibele hoofdsteun die u niet alleen in hoogte kunt verstellen maar ook kunt kantelen in elke gewenste positie. Zo kunt u altijd uw hoofd ondersteunen en voorkomt u vervelende nekklachten. Naast de flexibele hoofdsteun is de Bureaustoel Razia voorzien van twee stevige armleuningen. De armleuningen kunt u gebruiken om uw armen op te laten rusten tijdens uw pauze of om de perfecte hoogte voor uw armen te creëren zodat u eenvoudig kunt typen.

Magis 360° Chair

Tenslotte onze wel heel bijzondere 360° Chair van het merk Magis. De 360° chair van Magis is de ultieme design bureaustoel die luxe en eenvoud uitstraalt in iedere kantoor ruimte. Het ontwerp dat stamt uit het jaar 2009 is al langere tijd ongekend populair in menig flexruimte en kantoorpand. Door de zelfdragende polyurethaan zitting en rug is de 360° chair erg comfortabel. De voetensteun gegoten uit aluminium maakt deze bureaustoel ook nog eens ergonomisch. De Magis 360° chair is in hoogte verstelbaar door middel van een gasveer.